Minimalistisch keukendesign: less is more in de moderne keuken 

Staat het aanpakken van het ontwerp van de keuken bij jou op de agenda? En weet je nu al erg goed dat je maar al te graag voor een minimalistische stijl gaat? Dan zijn er altijd wel een paar ontwerpprincipes waar je rekening mee kunt houden. Less is in dit geval namelijk altijd more. En dat uit zich weer in verschillende soorten vormen. Hoe je het beste een minimalistische stijl kunt creëren bij jou in huis en keuken inspiratie op kunt doen, lees je in dit blog. 

Kies voor keukenkastjes in een neutraal design  

Een van de beste investeringen die je voor een keuken in een minimalistisch ontwerp kunt doen, is het uitzoeken van keukenkastjes in een neutraal design. Door te kiezen voor een eenvoudig ontwerp voor de ideale design keuken, kun je namelijk net even wat beter deze ontwerpstijl benadrukken. Kies bijvoorbeeld voor een rustig design met witte keukenkastjes of pak uit met een luxe variant van neutraal eikenhout. Er is voor iedere smaak altijd meer dan voldoende aanbod om uit te kiezen. 

Heb je al eens een keer gedacht aan een greeploze keuken? 

Maar ook op het gebied van accessoires voor de keuken is het altijd een goed idee om daar slim voor te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een keuken ontwerpen die volledig greeploos is. Hierdoor komt de minimalistische stijl perfect tot zijn recht en de keuken is ook nog eens erg makkelijk in onderhoud. En dat is natuurlijk wel zo handig om te weten. Maar kijk ook meteen naar apparatuur die makkelijk in te bouwen is, zoals de koelkast en vaatwasser. Door dit soort apparaten goed uit het zicht te houden, oogt het geheel net even wat rustiger. 

Luxe inbouwapparatuur voor een strak en perfect totaalplaatje  

De kers op de taart? Dat is natuurlijk het uitzoeken van de juiste soort inbouwapparatuur. Door apparatuur uit te zoeken dat haarfijn aansluit op de rest van de keuken, zorg je voor een strak en perfect totaalplaatje. Maar je maakt ook nog eens optimaal gebruik van de indeling door deze helemaal naar eigen wens te ontwerpen. En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Door een keer om tafel te gaan met een specialist uit de keukenwinkel, weet je zeker dat je alle informatie krijgt om tot een juist ontwerp te komen. Ga je hier op korte termijn ook al een keer mee aan de slag? 

Meer recepten

Frambozen mascarpone-dessert

Italiaans
4 personen   10 minuten    Vegatarisch

Kalkoen met pittige chocoladesaus

Mexicaans
4 personen   1 uur

Mexicaanse rijst met zwarte bonen

Mexicaans
4 personen   25 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram