10 keuken- en kook hacks om te proberen

Het leven in de keuken kun je prima vergemakkelijken met enkele hacks. Dit zijn trucjes waardoor je snel een bepaald eindresultaat bereikt. Bovendien helpen ze vaak om het koken of bewaren van voedsel te vergemakkelijken.

De mannen van HouseholdHacker hebben weer een fantastische video online geplaatst met daarin 10 slimmen en handige hacks voor in de keuken of voor tijdens het koken. De video vind je hieronder terug. Daarnaast sommen we alle keuken hacks even op, met een korte Nederlandstalige uitleg.

Sla bewaren zonder bewaardoos

Slablaadjes van een salade kun je bewaren in een knappe bewaardoos, maar het kan nog veel eenvoudiger. Bewaar deze in een afgedekte kom met verhoudfolie of in een vershoudzakje. Leg of steek voor je deze afdekt een stuk keukenpapier (keukenrol) bovenop de sla, deze slurpt het vocht op en houdt je sla droog en vers.

Je eigen yoghurtijs maken

Vind je yoghurtijs lekker? Steek dan eens een lepeltje in een yoghurtpotje en plaatst deze in de diepvries. Na enkele uren heb je jouw eigen yoghurtijs zonder gedoe. Let wel op dat je kiest voor stevige potjes in plaats van dun plastic.

Hoe verse basilicum bewaren?

Basilicum is erg snel weg als je deze niet goed bewaard. Snij de steeltjes schuin af en vul een glas met een beetje water. Plaats de basilicum in het glas en doe er een plasticzakje rond. Hierdoor ontstaat er een mini serre die de basilicum iets langer vers houdt.

Knoflook sneller schillen

Doe de knoflookteentjes (ongeschild uiteraard) in een klein plastic doosje en sluit deze af. Schud nu het doosje goed heen en weer voor 10-15 seconden. Doos de wrijving zal het schilletje rondom de knoflook verdwijnen en kun je deze direct snijden of persen.

verse knoflook

Mandarijnen en sinaasappels schillen

Snijd de boven en onderkant voorzichtig af, snijd daarna verticaal de schil door van de boven naar onderkant en breek de citrusvrucht open. Nu kun je eenvoudig de partjes uit de vrucht halen. Bekijk onderstaande video ter verduidelijking.

Wanneer is een ei nog goed?

We hebben het al eerder vermeld hier op wessalicious, de versheid van eieren kun je testen door ze in een glas gevuld met water. Als het ei drijft en een groot gedeelde boven het water uitstijgt kun je deze beter niet meer gebruiken. Een vers ei ligt op de bodem. Ook kun je schudden met de eieren, als je lucht hoort dan is deze niet meer goed.

Pitten verwijderen uit kersen

Leg een kers met de bovenkant (waar het steeltje zit) op een geopend bierflesje. Druk nu met een rietje vanaf de onderkant van de kerst (nu boven) in de kers. Direct druk je de pit eruit en in de fles. Herhaal dit voor alle kersen, let wel deze moeten rijp zijn.

Citroenen en limoenen uitpersen

Normaal rol je de citroenen of limoenen eerst voordat je ze uitperst. Maar je krijgt nog meer sap eruit als je de citrusvruchten eerst 10-20 seconden in de magnetron doet. Door de warmte en het proces kun je nog beter het sap eruit halen wanneer je de vrucht perst.

Druiven gebruiken als ijsblokjes

Vooral witte wijn is het lekkerst koud, maar op warme dagen valt dat nog niet mee. Een ijsblokje kan dan helpen, maar dan wordt je wijn al snel waterachtig. Was druiven, leg ze op een bord en plaats ze minstens 3 uur in de diepvries. Nu kun je ze gebruiken als ijsblokje in wijn of andere fruitige drankjes.

Roomboter en boter sneller op kamertemperatuur brengen

Om te bakken of smeren heb je al vaak boter op kamertemperatuur nodig. Als je dit vergeten bent dan kun je dit laten smelten in een magnetron, maar dit is vaak al te veel. Rasp daarom de boter in een kom, je zal merken dat deze in een mum van tijd zacht is geworden.

Meer recepten

Risotto met buffelmozzarella 

Italiaans
4 personen   40 minuten    Vegatarisch

Lasagne quattro formaggi

Italiaans
4 personen   50 minuten    Vegatarisch

Indiase spinaziecurry

Indiaas
4 personen   30 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram