Slagroom gemaakt van kokosmelk (zuivelvrij en vegan)

Wist je dat je van kokosmelk ook slagroom kunt maken? Uiteraard weten we allemaal dat kokosmelk eigenlijk geen melk is. Het vruchtvlees wordt namelijk geraspt en in water gekookt. Daarna wordt deze gezeefd en geperst zodat alleen de ‘melk' overblijft.

Kokosmelk bevat dus geen zuivel, is compleet vegan en kan gebruikt worden om slagroom van te maken. Het enige wat je nodig hebt is kokosmelk uit blik. Let wel, niet alle varianten zijn geschikt. Zo moet je een kokosmelk kiezen die in een blik zit en met een hoog vetgehalte. Kijk in de ingrediëntenlijst en kies de vetste variant en dus geen light-versie.

Kokosmelk en kokosnoot

Zo maak je slagroom van kokosmelk

Zet het blik kokosmelk voor minstens 12 uur (een nacht) in de koelkast. Laat deze staan en verplaats deze zo weinig mogelijk. Door de kou ontstaan er twee delen in het blik. Het kokosvet zakt naar beneden en bovenin blijft het water drijven. Na de 12 uur (kan ook langer) open je voorzichtig het blik zonder deze te schudden en giet jet het waterige gedeelte af. Het dikke en romige gedeelte doe je in een kom.

Klop nu met een handmixer de kokosmelk romige en luchtig tot slagroom. Houdt er rekening mee dat dit langer duurt dan gewone room. Geef dus niet op! Meng daarna eventueel wat zoetstof door de opgeklopte kokosslagroom, dit kan suiker, honing of stevia zijn. Onderstaande video laat goed zien hoe je de kokosslagroom maakt.

Bron openingsfoto

Meer recepten

Vegetarische Pangang

Aziatisch
4 personen   35 minuten    Vegatarisch

Romige aardappelstukjes met doperwten

Nederlands
4 personen   25 minuten    Vegatarisch

Vega-hamburgers met gegrilde ananas

Amerikaans
4 personen   25 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram