Iced coffee variaties voor de warmste dagen

Op warme dagen kunnen we wel eens een extra kick in our step gebruiken, nietwaar? Een iced tea of coffee kan heerlijke verfrissing brengen en geeft je energie om van de lange dagen te genieten. Zin om zo’n iced coffee eens uit te proberen? We prikkelen jouw smaakpapillen al met deze leuke recepten!

Wat heb je nodig?

Voor een lekkere iced coffee heb je eigenlijk niet veel nodig, hierbij alvast de essentials:

  • Kies een groot dik glas zoals een Hoegaarden glas of een Mojito glas.
  • Voor zij die duurzamer willen leven, is een glazen rietje een must. Zonder rietje vallen de ijsblokjes namelijk allemaal in jouw gezicht 😉
  • Ijsblokjes, zorg dat ze groot genoeg zijn zodat ze niet meteen smelten en klein genoeg om in jouw glas te doen passen.
  • Je favoriete koffie: uit alle koffiemachines kies je best voor een espressomachine. De sterke druk en pittige smaak zorgt voor een goede balans in combinatie met het ijs en eventueel wat melk.

Optioneel: koemelk of plantaardige melk zoals havermelk. Zorg dat je melk een iets dikkere structuur heeft voor wat smeuïgheid.

Easy peasy iced coffee

Soms zijn de basics goed genoeg voor koffie. Vul je groot glas met genoeg ijs en je koude melk. Maak je espresso koffie in je espressomachine in een apart kopje of kannetje. Laat de koffie even op kamertemperatuur komen en giet de koffie over het ijs en de melk. Als je een influencer-to-be bent, laat je deze kans niet liggen om een van dit melk spektakel een filmpje te maken en te posten op je socials. Satisfying! Wil je liever nog iets makkelijker? Bij volautomatische koffiemachines zoals die van Sage kan je ook jouw favoriete koffie al kiezen, zoals een café crema of een latte. Voeg hier wat ijsblokjes aan toe en klaas is kees!

Iced coffee à la Starbucks

Mag het al eens iets meer zijn? Ga dan voor een iced coffee zoals we ze kennen uit Starbucks. Een iced caramel macchiato is een favoriet van velen. Hiervoor heb je een caramelsiroop en melk met een vanillesmaak nodig, denk aan die van Alpro bijvoorbeeld. Je kan ook vanillesiroop gebruiken als je dat verkiest. Voor dit recept start je opnieuw met de melk met een vanillesmaak, voeg je ijsblokjes en je koffie toe en je eindigt met je caramelsiroop on top.

Ken je cold brew?

Hip en trendy in Amerika, en stilaan ook bij ons. Bij een cold brew gebruik je geen warm water om koffie te maken. Wat zeg je daar? Inderdaad, voor een cold brew gebruik je gemalen koffie en laat je die ‘s nachts brouwen voor minstens 12 uur. ‘s Ochtends filter je de gemalen koffie eruit en zet je de koffie in de ijskast. Voeg enkele ijsblokjes toe, en genieten maar! Volgens fans geeft het lange weken de koffie een volle en wat zoetere smaak van chocolade. Het is dus in essentie geen iced coffee, maar wel een frissere koffie voor zomerse dagen.

Welke koffie probeer jij uit?

Meer recepten

Ta­gli­a­tel­le met gei­ten­kaas

Italiaans
4 personen   25 minuten    Vegatarisch

Toast met avocado en crème fraîche

4 personen   20 minuten    Vegatarisch

Herfststamppotje met zoete aardappel

Zuid-Amerikaans
4 personen   40 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram