Heerlijke recepten met koffie

Ben je dol op lekkere gerechtjes en hou je van koffie? Dan kan je de twee gemakkelijk combineren in de vorm van originele koffiereceptjes. Helemaal niet moeilijk, maar maak je er wel indruk mee bij je partner, je mama of je bezoek.

Klassieke tiramisu

Wie koffie en dessert in een adem noemt, denkt natuurlijk aan tiramisu, dé vaste waarde. Het Italiaanse dessert valt bij jong en oud in de smaak en is dus ideaal om klaar te maken voor het volgende familiefeest. Mascarpone, lange vingers, eieren, suiker, een beetje amaretto en geschaafde chocolade: meer heb je niet nodig. And last but not least: vergeet uiteraard geen kopje sterke koffie, gemaakt met illy capsules bijvoorbeeld.

Semifreddo

Als je semifreddo letterlijk zou vertalen, betekent het ‘half koud’. En die beschrijving klopt dan ook volledig bij dit halfbevroren dessert. Je moet het je voorstellen als een soort bevroren mousse. Het lijkt een beetje op ijs, maar er is een groot voordeel: je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Haal eieren, slagroom, kristalsuiker, een vanillestokje en een beetje zout in huis. Dan heb je alles om dit heerlijke dessert te maken. In de zomer kan je het afwerken met een beetje rood fruit, zoals frambozen of aardbeien.

Ijskoffie

Als je een fris tussendoortje zoekt voor de zomermaanden, probeer dan eens een ijskoffie. De ingrediënten heb je waarschijnlijk altijd in huis: koffie, water, ijsblokjes, melk en een beetje suiker naar smaak. Als je geen tijd hebt, biedt Dolce Gusto een makkelijke én lekkere oplossing. Met één druk op de knop staat er onmiddellijk een frisse ice coffee voor je neus.

Koffiedressing

Vaak associëren we koffie met zoete gerechten, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Probeer eens iets gewaagder en ga voor een koffiedressing. Je krijgt gegarandeerd een heerlijke én verrassende smaak in je gerechtje. Het enige wat je nodig hebt, zijn twee eetlepels koude koffie, twee eetlepels olijfolie en een theelepel sojasaus.

koffie met bonen

Espresso martini

Cocktails hoef je niet altijd als aperitief te drinken. Espresso martini is dé perfecte after dinner cocktail. Met wodka, kahlua, ijskoude espresso, suikerwater, koffiebonen en natuurlijk wat crushed ijs kom je er meteen. Het is een hip en fris alternatief voor de klassieke Irish of French coffee. Een extra voordeel: dankzij de espresso martini zal je geen moeheidsdipje hebben na het eten. Waar is dat feestje?
Als je een echte koffiefanaat ben, kan je de meeste dessertjes natuurlijk ook nog combineren met een heerlijk kopje koffie. Smakelijk!

Meer recepten

Kik­ker­erw­ten­sa­la­de met sesampasta

Midden-Oosten
4 personen   30 minuten    Vegatarisch

Romige cajunsaus

Amerikaans
4 personen   22 minuten    Vegatarisch

Stracciatella cake

Nederlands
4 personen   2 uur

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram