Boodschappen doen bij de online biologische supermarkt

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat we als Nederlander steeds vaker voor de biologische producten kiezen bij de supermarkt. We houden van vers, van duurzaam en van “onbespoten”. Het geeft tenslotte ook een heerlijk gevoel als je verse producten op je bord hebt liggen die (zo ver mogelijk) rechtstreeks van het land komen.

Het geeft ook een fijn gevoel wanneer deze producten op een duurzame manier tot stand zijn, met respect voor de natuur. Ook doen Nederlanders steeds vaker hun boodschappen online.

Als antwoord op deze beide trends stijgt het aantal online biologische supermarkten in rap tempo. Er zijn steeds meer webshops waar je gemakkelijk en snel alle bio-producten kunt bestellen en kunt laten bezorgen. In deze post staan we stil bij twee van deze biologische supermarkten: Ekoplaza en Beterbio.

Ekoplaza, de biologische supermarkt

Ekoplaza noemt zichzelf de grootste biologische supermarktketen van Nederland. Ekoplaza streeft ernaar dat iedereen kan genieten van gezonde, biologische producten. Daarom zijn de producten nooit enorm hoog geprijsd. Het assortiment van Ekoplaza is indrukwekkend, en doet nauwelijks onder voor een “gewone” supermarkt. Je kunt hier werkelijk alles vinden. Van bruinbrood tot gerookte forel, en van appelsap tot chili con carne. Alle producten zijn 100% biologisch gecontroleerd. Ekoplaza kondigde onlangs ook een eigen maaltijdbox aan. De details hiervan zijn nog niet bekend.

Ekoplaza bezorgen

Wie zijn of haar biologische boodschappen bestelt bij Ekoplaza moet rekening houden met het volgende:

• Haal je de boodschappen zelf af? Dan geldt er een minimum orderbedrag van 10 euro. Wil je de boodschappen laten bezorgen? Dan moet je voor minimaal 60 euro bestellen.
• Ekoplaza bezorgt vanaf 2,50 euro
• Je kunt vooraf betalen met Ideal of achteraf met Pin.
• Wanneer je de boodschappen laat bezorgen ontvang je een of meerdere klapkratten. Hierop zit 4 euro statiegeld.

Beterbio

Beterbio is net als Ekoplaza een 100% biologische supermarkt. Hoewel het assortiment van Beterbio iets beperkter is, vind je hier ontzettend veel lekkere en gezonde producten. Het mooie aan Beterbio is dat alle boodschappen gratis bezorgd worden. Dit is vrij uniek. Wat je misschien niet gewend bent is de sluitingstijd van een webshop. Toch werkt Beterbio met een zogenaamde sluitingstijd. Dit is de tijd waarvoor je jouw bestelling door moet geven. Op die manier kan Beterbio precies het juiste aantal producten inkopen, en is de foodwaste zo laag mogelijk. Een mooi streven! Als klant kun je per SMS op de hoogte gehouden worden. Zo krijg je 2 uur voor sluitingstijd een SMS met de reminder dat je nog niet besteld hebt. BeterBio biedt ook speciale maaltijdboxen, fruitpakketten, saladepakketten en groentepakketten.

Beter bio online bio

Boodschappen doen bij de online supermarkt Beterbio:

• Gratis bezorging (het minimale orderbedrag bedraagt 25 euro)
• Beterbio bezorgt met bussen die rijden op Groengas. Helaas wordt er nog niet landelijk bezorgd, maar het bezorggebied breidt snel uit over heel Nederland.
• Beterbio stopt producten in klapkratten (10 euro statiegeld) of koelkratten (20 euro statiegeld)

Meer recepten

Chocolade bananentaart

8 personen   3 uur

Gevulde omelet met knoflookchampignons

Spaans
4 personen   25 minuten    Vegatarisch

Liefdevolle Pizza

Italiaans
2 personen   1 uur     Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram