Bananen langer houdbaar houden met deze truc

Bananen zijn ontzettend lekker, maar het is niet prettig als ze snel bruin of zwart worden. Wist je dat je het rijpingsproces kunt vertragen met een kleine maar handige trucje?

Wikkel het uiteinde van de tros (waar de steeltjes samenkomen) in met plastic folie. Zorg ervoor dat uiteinde goed wordt ingepakt en er zo weinig mogelijk lucht aankomt. Door dit te doen kun je de bananen vaak 3 tot 5 dagen langer bewaren voor de helemaal rijp zijn.

 

Wikkel bananen in

 

Naast het inpakken van het uiteinde kun je er ook voor kiezen om de tros bananen in een plastic zak te bewaren die je kunt afsluiten. Hierdoor blijven de bananen ook iets langer houdbaar.

 

bananen

 

Wil je net dat de bananen sneller rijp worden dan kun je ze in een papieren zak (zonder vetlaag aan de binnenkant) bewaren. De bananen produceren dan ethyleen (gas) dat de rijping versnelt. Er zijn een aantal soorten fruit die ook ethyleen procedure. Stop daarom appels, peren, steenvruchten, avocado's of kiwi's bij de bananen in de papieren zak om het proces te versnellen.

Meer recepten

Thaise Tom Yam soep

Thais
4 personen   15 minuten    Vegatarisch

Krieltjes in schil met Griekse salade

Grieks
4 personen   40 minuten    Vegatarisch

Luchtig speculaas dessert

Nederlands
4 personen   15 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie