Alle thuiskoks opgelet: hier moet je écht aan denken!


Wanneer ben je een echte thuiskok? Wanneer je simpelweg in de keuken een avondmaaltijd voor het hele gezin bereidt? Of wanneer je hier echt van geniet en er misschien zelfs wel meer mee zou willen doen? Hoe je deze term ook zou willen definiëren, feit blijft dat Nederland heel veel thuiskoks kent. Bovendien zijn er ook nog eens heel veel thuiskoks die hier ook nog eens wat extra geld mee weten te verdienen. Bijvoorbeeld door het maken van taarten en cupcakes of het verzorgen van kleine cateringprojecten.

Juist voor die mensen is dit artikel handig om eens goed door te lezen. Want waar moet je allemaal aan denken als je van een hobby stiekem ook een klein beetje een beroep weet te maken? En dat geheel in eigen keuken?

Verhoog je inboedelverzekering


Heb je wel eens nagedacht over het verhogen van je inboedelverzekering? Waarschijnlijk niet. Toch is dit als thuiskok vaak wel verstandig. Zeker wanneer je over zeer dure keukenapparaten beschikt. Je moet er niet aan denken dat deze beschadigd raken of zelfs gestolen worden. Daarom is het goed om ook deze apparaten te verzekeren. Hoe meer dure apparaten je in de keuken hebt staan, hoe hoger de inboedelverzekering moet worden gezet.

Frieten bakken in de Philips Avance AirFryer XXL

Gelukkig is het bij de meeste verzekeraars mogelijk om je verzekering tussentijds aan te passen. Wanneer jouw hobby langzaam uitgroeit tot iets veel groters, kan het dan ook geen kwaad om je huidige polis eens onder de loep te nemen en indien nodig aan te passen.

Blijf het als een hobby zien

Het grootste voordeel van thuiskok zijn is dat je plezier kunt hebben in wat je doet. Het hoeft niet altijd perfect te gaan. Je kunt experimenteren wat je wilt. Sommige experimenten zullen heel goed aflopen en soms zullen creaties tegenvallen. Dat geeft niet. Dat is juist wat het zo leuk maakt. Het risico wat je als goede thuiskok loopt is dat je hier wellicht meer mee wilt gaan doen en daardoor het plezier verliest.

Ondanks dat je misschien ook een zakcentje bijverdiend met jouw hobby is het wel goed om dit telkens als hobby te blijven zien. Zelfs al pas je je woonverzekering aan omdat er steeds meer duurdere apparaten bij komen. Koken moet leuk blijven. Lekker proeven, experimenteren en genieten van nieuwe creaties. Verlies dat zeker niet uit het oog.

Koken als hobbykok

Zorg voor een goede basisvoorraad

Experimenteren is iets waar iedere thuiskok van kan genieten. Hun beste eigenschap is dat ze van ‘niets’ ‘iets’ kunnen creëren. In andere woorden; zelfs wanneer de voorraadkast en de koelkast vrijwel leeg lijken te zijn, weten zij alsnog iets lekkers en voedzaams te serveren. Natuurlijk kun je jezelf hierbij wel een beetje helpen door altijd een basisvoorraad klaar te hebben liggen.

Zorg er in elk geval voor dat er altijd wel enkele pakken rijst, pasta en andere droogwaren in huis aanwezig zijn. Ook blikjes groente en potjes kruiden zijn altijd fijn om in huis te hebben. Zo kan er eigenlijk altijd wel een goed gerecht op tafel worden gezet. Zelfs wanneer de koelkast verder leeg is.

Meer recepten

Spaanse bonen salade

Spaans
4 personen   20 minuten

Vegetarische amatriciana-saus

Italiaans
6 porties   25 minuten    Vegatarisch

Zoetzure wokschotel met broccoli

Aziatisch
4 personen   30 minuten

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram