Hoe verwen jij je gasten met lekker eten op je feest

Heb je binnenkort een trouwfeest, communie of verjaardagsfeest? En je weet niet wat je gasten graag lusten? Je focust je misschien ook liever op andere aspecten van het evenement dan het eten? Met het volgende advies zorg jij voor lekker eten tijdens je viering.

Maak gebruik van professionals

Met een traiteur zorg je niet enkel voor lekker eten. Je bespaart jezelf ook enorm veel tijd. Je hoeft niet vooraf te koken, je hebt geen afwas en je hoeft het eten zelf niet uit te delen. Zo kan jij je focussen op andere zaken van het feest, zoals de activiteiten, de schikking van de tafels en het vermaak van de kinderen.

Weet je niet wat je gasten graag lusten? Dat is geen probleem, een traiteur voorziet je gasten namelijk van verschillende gerechten. Bovendien kan jij op voorhand het eten kiezen dat een traiteur aanbiedt. Houd er ook rekening mee dat je gasten veganistisch of vegetarisch kunnen zijn. Kies dus zeker voor voldoende variatie in het aanbod. Contacteer tenslotte verschillende cateraars zodat je weet welke gerechten ze aanbieden.

Zoek een ervaren cateraar

Als je dan toch verschillende cateraars vergelijkt, zorg er dan voor dat deze lokaal zijn. Woon je bijvoorbeeld in Kortrijk? Zoek dan naar traiteurs in Kortrijk. Zo bespaar je op mogelijke vervoerskosten. Daarnaast zoek je best een ervaren cateraar met voldoende positieve recensies. Deze professionals weten welke problemen zich kunnen voordoen op feestjes en zijn hier waarschijnlijk beter op voorbereid dan cateraars die nog maar net hun diensten aanbieden.

Sommige cateraars doen ook aan live cooking, zo zie je tijdens je evenement hoe ze een gerecht maken. Soms maken ze er een kleine show van door een vlam uit hun pan te laten schieten. Ook dit kan een meerwaarde zijn voor je etentje!

Bedenk welk soort dienst je nodig hebt

Zal het warm weer zijn op je evenement of koud weer? Op welk moment van de dag vier je het feest? Afhankelijk van de tijd, het weer en het soort evenement kan je vooraf bepalen welke dienst van de traiteur het meest geschikt is. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een ontbijt, brunch, barbecue, foodtruck, fingerfood, live cooking of buffet.

Zo, met deze tips verwen jij je gasten met culinaire gerechten en kan jij volop genieten van je feest. Smakelijk!

Meer recepten

Gegrilde salade

6 personen   15 minuten    Vegatarisch

Frisse pasta met spinazie

Italiaans
4 personen   30 minuten    Vegatarisch

Nasi Goreng met ananas

Aziatisch
4 personen   40 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram