De vegetarische maaltijdbox

De maaltijdbox is helemaal hot! Vorige week bleek uit een onderzoek van Multiscope dat maar liefst 10% van de Nederlanders wel eens een maaltijdbox geprobeerd heeft. Nog eens 20% zegt interesse te hebben in zo'n boodschappenpakket bomvol verse producten en passende recepten. Mensen vinden het vooral prettig dat ze niet langer na hoeven te denken over boodschappenlijstjes en recepten. Daarnaast vinden mensen het fijn om geïnspireerd te worden met nieuwe producten en recepten. De meest bekende boxen zijn HelloFresh, de Allerhande Box en Mathijs Maaltijdbox.

Waar in het begin het aanbod voor vegetariërs minimaal was, zien we dat steeds meer maaltijdbox-aanbieders een speciale vegetarische box bieden. De aanbieders zien dat ze heel Nederland niet kunnen bedienen met 1 type box. Daarom breiden ze het assortiment langzaam uit met biologische boxen, vegetarische boxen, en koolhydraatarme maaltijdboxen. Vandaag kijken we naar de verschillende vegetarische maaltijdboxen. Welke aanbieders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kosten deze boxen?

vegetarische maaltijdboxDe Vegetarische maaltijdbox van HelloFresh

De meest bekende maaltijdbox-aanbieder is ongetwijfeld HelloFresh. Dit bedrijf was beslist niet de eerste aanbieder van een maaltijdbox, maar heeft de markt wel opengebroken door heel veel te adverteren en te stunten met kortingen. Naast de Originalbox en Familybox biedt HelloFresh ook de Veggiebox aan. Deze Veggiebox voor 2 personen en 3 maaltijden kost € 39,00.

Vaak is er wel ergens een kortingscode te vinden waardoor je de eerste box met €20 korting kunt bestellen. De recepten zijn niet al te ingewikkeld waardoor je jouw vegetarische maaltijd vaak al binnen 30 minuten op tafel hebt staan. HelloFresh biedt veel verschillende bezorgdagen. Er zit altijd wel een dag tussen waarop jij thuis bent om de box te ontvangen. Dankzij het flexibele abonnement kun je op elk moment jouw HelloFresh lidmaatschap wijzigen, stopzeggen of pauzeren. Wil je bijvoorbeeld een week koken met de Originalbox? Dan kun je dit heel eenvoudig aangeven in je online account.

De Vegetarische Gemakskrat

Een heel andere aanbieder is De Krat. Dit bedrijf is gevestigd in Amsterdam, en bezorgd al maaltijdboxen sinds 2010(!). De maaltijdboxen van De Krat zijn altijd gevuld met de mooiste seizoensproducten uit Nederland. Deze komen stuk voor stuk rechtstreeks van lokale boeren en telers. Verser kan het dus bijna niet. De Krat probeert op allerlei manieren iets bij te dragen aan een duurzamere wereld. De boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten, producten die overblijven worden gedoneerd aan de voedselbank, de houten kratjes kunnen worden hergebruikt en De Krat probeert haar klanten ook nog wat te leren over duurzaamheid.

de krat maaltijdbox

Naast de standaard Gemakskrat biedt het bedrijf dus ook een Gemakskrat Vega. Deze box voor 2 personen en 3 maaltijden kost €38. Daarmee is deze box zelfs nog iets goedkoper dan HelloFresh. In de Gemakskrat Vega tref je elke week een gevarieerd aanbod van groenten, pasta's, vleesvervangers en zuivelproducten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld HelloFresh focust De Krat zich wat minder op recepten die je heel snel op tafel hebt staan. Je zult dus wel iets langer bezig zijn met het bereiden van de gerechten. Dat komt onder andere doordat groenten vaak nog niet voorgesneden zijn.

beter bio maaltijdboxDe Veggiebox van BeterBio

Een derde vegetarische maaltijdbox die we je niet willen onthouden is de Veggiebox van BeterBio. Zoals de naam van dit bedrijf al zegt: BeterBio focust zich op 100% biologische producten.

Het bedrijf verkoopt niet alleen biologische maaltijdboxen, maar ook speciale groentepakketten en fruitpakketten. Ook kun je bij BeterBio terecht voor al je andere biologische boodschappen. Eigenlijk een complete supermarkt dus. BeterBio biedt een verrassend goedkope vegetarische box aan. De Bio-Veggiebox voor 2 personen met voldoende producten voor 3 complete maaltijden kost €35, en is daarmee goedkoper dan HelloFresh en De Krat.

De BeterBio Veggiebox is de ideale box voor iedereen die biologisch eten én vegetarisch voedsel belangrijk vindt. Elke week tref je de lekkerste seizoensgroenten, zuivelproducten en delicatessen aan in deze box. BeterBio werkt met een speciaal team dat de recepten bedenkt en schrijft. De Bio-Veggiebox zal je niet snel gaan vervelen. Elke week wordt de box weer gevuld met gevarieerde en inspirerende producten. Dit zijn zoveel mogelijk regionale seizoensproducten.

Meer recepten

Frisse couscoussalade met falafel

Arabisch
4 personen   30 minuten    Vegatarisch

Vega Club Sandwich

Brits
2 personen   20 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram