Verschillende soorten koffies; welke is het lekkerst?

Koffie drinken is een ervaring die door iedereen anders wordt beleefd. Waar de één zijn koffie het liefst bij een tentje op straat haalt, zweert de ander bij de koffie van een specifieke barista. Maar er zijn ook veel koffieliefhebbers die er plezier in hebben om allerlei soorten koffie en manieren om die te bereiden uit te testen. Het is handig als je dan een adres hebt waar veel verschillende smaken en soorten koffie verkrijgbaar zijn.

Inspiratie opdoen

Bij een goede leverancier van koffie, zoals Coffeemeister, kun je niet alleen veel verschillende soorten koffie kopen. Het is ook een plek waar veel interessante informatie te vinden is. Uiteraard over de soorten koffie die verkrijgbaar zijn, maar ook over de manieren waarop de beste kop koffie te zetten is. Daarnaast is het leuk om meer te lezen over de methoden om voor jezelf de lekkerste koffie te vinden.

koffie met bonen

De lekkerste koffie

Wie op zoek gaat naar de lekkerste koffie moet daar ruim de tijd voor nemen. Je vindt die koffie namelijk niet door een bepaalde koffie één keer te drinken. Een koffiesmaak moet je leren waarderen, net zoals je moet leren om kaas te eten. Daarom kun je pas na meerdere keren proeven beoordelen of je een soort koffie lekker vindt. Het is bovendien nodig om te vergelijken. Koffie kopen van verschillende soorten en merken is dan een goed idee. Maar dat werkt nog beter als er interessante informatie en advies over al die soorten koffie wordt aangeboden.

Koffie zetten

De kwaliteit van een kop koffie heeft alles te maken met de manier van bereiden. Waar de ene persoon zweert bij een kopje koffie met een ouderwets filterapparaat, heeft iemand anders het liefst een kop koffie uit een percolator. Bijna elke koffieliefhebber maalt de bonen graag zelf. De echte koffieliefhebbers zijn in veel gevallen niet gecharmeerd van koffie uit dure koffiemachines. Bij deze koffies wordt de originele koffiesmaak vaak verrijkt met een aanvullend smaakje. Daardoor wordt echter de smaak van de koffiebonen gemaskeerd.

Koffie drinken

De manier waarop koffie wordt gedronken moet voor de echte koffieliefhebber ook aan eisen voldoen. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een lekkere kop koffie is de temperatuur. De koffie mag sowieso niet te koud zijn. Vaak wordt koffie die net iets te heet is het lekkerst gevonden. De bovenzijde van de ideale koffie in de kop moet een dun laagje schuim bevatten. Als de koffie wordt gedronken moet je die eigenlijk even in de mond vasthouden, zodat de smaak goed tot zijn recht komt. Alleen als aan al die voorwaarden is voldaan kun je echt van een kop koffie genieten.

Meer recepten

Speculaas-kruimeltaart

Nederlands
10 personen   3 uur

Avocado Sandwich met pesto en mozzarella

4 stuks   15 minuten    Vegatarisch

Teriyaki spruitjes met rijst

Japans
4 personen   35 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram