Gezonder eten met de nieuwe Schijf van Vijf

Het Voedingscentrum heeft eindelijk de langverwachte update voor de Schijf van Vijf uitgebracht. Met behulp van de Schijf van Vijf is het mogelijk om gezonder en gevarieerder te eten voor een goede levensstijl.

De nieuwe Schijf Van Vijf zorgt ervoor dat mensen gezonde(re) keuzes kunnen maken naar eigen smaak en voorkeur. Wie eet volgens de Schijf van Vijf krijgt alles binnen voor een goede gezondheid omdat het de optimale combinatie weergeeft van producten die de Gezondheidsraad aanraadt.

De producten in de Schijf van Vijf zorgen voor genoeg energie en alle nodige voedingsstoffen om het lichaam fit te houden. Pas je de Schijf van Vijf toe, dan blijf je makkelijker op gewicht en vergroot je de kans op een gezonde oude dag.

schijf van vijf

De Schijf van Vijf werkt als volgt, de schijf is opgedeeld in vijf vakken. Wie elke dag uit elk vak de juiste hoeveelheden eet en volop varieert is goed op weg naar een gezonde levensstijl.

Bewerkte producten bevatten over het algemeen veel suiker, zout of verzadigd vet en staan uiteraard niet in de Schijf van Vijf en kun je hebt beste zoveel mogelijk mijden. Maar koeken, snoep, snacks, cake, sauzen, vleeswaren, sappen en zoet broodbeleg kunnen er wel bij, maar niet te veel en zeker niet te vaak.

Volledig op maat
De Schijf van Vijf is een richtlijn en volledig op maat, vind je Hollandse pot lekker, of toch liever de oosterse keuken of vegetarisch? Binnen de Schijf van Vijf zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Je richt de Schijf van Vijf zelf in.

Klik hier om de Schijf Van Vijf te raadplegen of voor meer informatie

Meer recepten

Vegetarische Jambalaya

Amerikaans
4 personen   40 minuten    Vegatarisch

Couscous met gestoomde groenten

Arabisch
4 personen   25 minuten    Vegatarisch

Pizza met crème fraîche

Italiaans
2 stuks   1 uur     Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram