Drie handige hacks met een pollepel

Een houten pollepel, ideaal om mee te roeren tijdens het koken, maar wist je dat je er nog meer mee kunt doen? Zo is de pollepel uitermate geschikt om ervoor te zorgen dat je pan niet overkookt. Hoe dat precies zit lees je in de volgende kookhacks terug.

1. Pan ontluchten tijdens het koken

Het is je vast al eens overkomen dat je tijdens het koken van bijvoorbeeld groenten of rijst de pan gaat overkoken. Dit komt vooral wanneer de deksel op de pan ligt, toch kun je dit vermijden door de pan niet volledig af te sluiten.

Helaas kan het tijdens het koken toch voorkomen dat de deksel dicht glijdt. Door een pollepel onder de deksel te leggen voorkom je dit en is er voldoende luchtcirculatie zodat de pan niet gaat overkoken.

pollepel op een pan tegen overkoken

 

2. Schuimuitbarstingen voorkomen
pollepel tegen schuim uitbarstingVooral wanneer je pasta kookt moet je opletten tot er geen schuimuitbarsting uitbreekt, zelfs wanneer je geen deksel op de pan hebt liggen. Dit is absoluut niet prettig en helaas kom je daar altijd te laat achter. Door een pollepel dwars over de pan te leggen voorkom je dat het schuim niet over de pan heen gaat. Uiteraard is dit geen garantie tot de pan niet compleet overkookt, maar het stelt de uitbarsting wel beduidend langer uit.

3. Test de temperatuur van de olie
Ga je bijvoorbeeld wokken of iets frituren in een klein laagje olie dan moet je er zeker van zijn dat de olie heet genoeg is. Door de achterkant van een (houten) pollepel in de pan te steken kun je controleren of de olie de juiste temperatuur heeft. Als de olie ‘bruist' wanneer je de pollepel in de olie steekt is deze heet genoeg en kun je gaan bakken. Let wel, dit werkt alleen als het om een bodempje olie gaat, voor een hele volle pan met olie werkt een stukje brood nog het beste.

Tweede foto afkomstig van magickitchen

Meer recepten

Gnocchi met kastanjechampignons

Italiaans
4 personen   30 minuten    Vegatarisch

Nasi met witte kool en ketjap

Indonesisch
4 personen   30 minuten

Rozemarijn aardappelpartjes met champignonroomsaus

Mediterraan
4 personen   30 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram