De lekkerste vegan desserts om je vingers bij af te likken

De hype is real. Vegan is echt overal en hoe meer je je erin verdiept, hoe meer je het gaat begrijpen en hoe logischer het lijkt. Tenminste, dat was bij mij toch het geval. Vandaag duiken we even in de ‘vegan lifestyle' en verrassen we je met simpele en overheerlijke vegan zoetigheden.

Wat is vegan?

Alles wat 100% plantaardig is, is vegan. Er mag bij de productie van levensmiddelen geen dier bij betrokken zijn. Vegan is meer dan enkel een manier van eten, het is een echte levensstijl. Hoe ver je daar in gaat is natuurlijk aan jou. Ben je nieuwsgierig naar vegan eten? Ga dan eens naar een vegan lunchzaak om kennis te maken met de vegan keuken. Je zal versteld staan van de veelzijdigheid van de gerechten en de vaak krachtige en unieke smaken. Als je ruimer dan eten gaat kijken, dan zie je inderdaad dat vegan een manier van leven is, ook in kleding, cosmetica en keuze in schoenen gaat een veganist voor cruelty-free brands en productie. Dat gaat dus verder dan geen eieren of melk nuttigen. Zelfs schoonmaakproducten zijn doorgaans op dieren getest: guilt-free schoonmaken kan je met Ecover en Sonett.

Go vegan

Vegan snacks

Zin in iets lekkers? Ik zweer bij ‘Bliss Balls’. What Balls? Bliss Balls!
Heerlijk bij de illy koffie of gewoon als gezond snackje tussendoor, want ze zijn voedzaam, gezond en zitten boordevol goodies zoals amandelen, hazelnoten, dadels, rauwe cacaopoeder en een lepeltje kokosolie. Alles de blender in en rollen tot balletjes. Nog even rollen in wat cacaopoeder en je kan je blizz balls reserveren. Neem er gerust nog eentje, want deze balletjes zijn alleen maar goed voor je. Van guilty free pleasures gesproken!

Vegan dessert

We gaan het je niet te moeilijk maken vandaag. We maken een heerlijk dessertje dat gemaakt is uit maar 3 ingrediënten: ‘Magic vegan coffee cream'. Dat woordje ‘magic' maakt je waarschijnlijk wel benieuwd, nietwaar? Het is ook echt magisch want we maken een heerlijk koffieschuim van enkel water, Nespresso oploskoffie en suiker. Say what? Jep, zo simpel is het. Het is ook nog eens glutenvrij, zuivelvrij, eigenlijk zowat van alles vrij (buiten suiker, maar hey, mogen we ook wat?). Dus, alle ingrediënten gewoon de keukenmixer in en gaan! In een oogwenk heb je heerlijk schuim op tafel getoverd. Je kan het zo met een lepeltje eten of gebruiken als versiering op een vegan brownie of ander soort taart.

vegan dessert

Meer recepten

Vegetarische ‘Garnalencocktail’

Nederlands
4 personen   20 minuten    Vegatarisch

Aardbeientaart

6 personen   1 uur 30 minuten

Hawaiiaanse Risotto

Hawaïaans
4 personen   40 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram