Koffie drinken: hoe houd je het afwisselend?

We drinken het vrijwel dagelijks: een kopje koffie! Of je het nu drinkt omdat je er energie van krijgt, of omdat je de smaak zo lekker vindt – er zijn verschillende redenen om dol te zijn op koffie. Om nog meer te genieten van dit drankje, is het leuk om het drinken van koffie afwisselend te houden. Zo haal je er alleen meer uit! Hoe je dat aanpakt? Dit zijn onze tips!

Verschillende koffiemerken uitproberen

Er zijn veel koffiebranderijen te vinden, die allemaal weer hun eigen receptuur toepassen. Daarom kan het zeker interessant zijn om verschillende koffiemerken uit te proberen! Ken je bijvoorbeeld de koffie van illy al? Om maar een voorbeeld te noemen. Met deze kwaliteitskoffie proef je steeds weer een aangename verrassing. Een andere geliefde keuze is Lavazza koffie, waarbij een Italiaanse familie al vier generaties lang de koffie maakt. Als je op het ene koffiemerk bent uitgekeken, kun je gewoon eens een ander merk uitproberen. Wie weet welke smaken er allemaal nog te ontdekken zijn!

koffie met bonen

Niet steeds hetzelfde bakje zetten

Niet alleen de keuze voor uiteenlopende koffiemerken zorgt voor een verschil, maar ook de keuze voor het type bakje dat je zet. Drink je alleen maar filterkoffie? Probeer dan ook eens een espresso. En heb je al eens ijskoffie uitgeprobeerd? Dit hoeft niet meteen een zoet drankje te zijn, maar kan ook simpelweg uit zwarte koffie bestaan. Daag jezelf eens uit door een ander type kopje koffie te kiezen dan waar je standaard keuze naar uit gaat.

Koffie met en zonder melk

Waar zwarte koffie vaak als uitgangspunt wordt genomen, is er natuurlijk ook koffie met melk! Misschien drink je buiten de deur van tijd tot tijd al eens een cappuccino. Maar eigenlijk kun je dit thuis ook vrij eenvoudig bereiden. Zo zijn er steeds meer koffiemachines te vinden met een handige melkopschuimer. En wist je dat er nog veel meer koffiesoorten met melk zijn om uit te kiezen? Van koffie met een scheut koffiemelk tot een flat white, van een cortado tot een latte macchiato. Achterhaal wat jouw lievelingsoptie is!

Cappuccino met gebak

Meerdere koffiebereidingsmethoden toepassen

Als we thuis koffie aan het bereiden zijn, passen we meestal maar een enkele bereidingsmethode toe. Zo gebruik je misschien wel standaard hetzelfde koffiezetapparaat. Hoewel dit praktisch gezien natuurlijk het handigst is, kan het na verloop van tijd toch wel wat gaan vervelen. Misschien is het een leuk idee om nog een ander koffiezetapparaat in huis te halen: denk aan een espressomachine naast een filtermachine. Of ga voor een apparaat dat meerdere bereidingsmethoden in één kan hanteren. Een laatste optie is het zetten van koffie met de hand, met een French press bijvoorbeeld – dit smaakt weer heel anders, en vormt ook meteen een leuk ritueeltje.

Meer recepten

Aardbeien omhuld met chocolade en ijs

Nederlands
4 personen   20 minuten

Mac & Cheese met bloemkool

Amerikaans
4 personen   35 minuten    Vegatarisch

Romige avocado wraps

Mexicaans
4 personen   15 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram