Een ode aan lekkere wijn

Wijn, een geweldige drankje dat ons allemaal en altijd kan bekoren. Op elk moment smaakt wijn: bij een lach, maar ook bij een traan. Het zorgt voor gezelligheid en is een metgezel bij het creëren van herinneringen. Voor elke gelegenheid en bij elk gerecht is er een passende druif. Wit bij vis, rood bij vlees en rosé op een terras onder de stralende zomerzon.

Belangrijke sociale factor

Wijn speelt een belangrijke sociale factor in ons leven. We drinken graag samen een glaasje wijn, zoals een Gruner Veltliner, tijdens feestjes zoals verjaardagen, dinnerparty’s, of andere speciale gelegenheden. Wijn is op die manier meer dan alleen een drankje, het is ook een sociaal bindmiddel. Wijn kopen en drinken kan ons op die manier dus ook echt gelukkig maken, en het helpt ons ook te ontspannen na een lange dag. Het is effectief bewezen dat wijn een kalmerend effect heeft en zeker rode wijn. Je zenuwsysteem ontspant, waardoor je ook beter zal slapen. Je hoeft je dus zeker niet schuldig te voelen als je ‘s avonds in de sofa voor de televisie een glaasje drinkt.

Rijke geschiedenis

Wijn is één van de oudste dranken ter wereld, en wordt al sinds de oudheid gedronken. Er zijn verschillende theorieën over hoe wijn ontstond, maar de meest waarschijnlijke verklaring is dat wijn toevallig voortkwam uit de rijping van druiven. Wijn heeft dus een lange geschiedenis, en was in verschillende culturen zelfs een heel belangrijke drank. In de Romeinse tijd dronken ze wijn bij elke maaltijd, en in de middeleeuwen was wijn zelfs een belangrijk betaalmiddel.

Rode wijn serveren

Een toast op lekkere wijnen

Er is steeds meer keuze op het vlak van kwaliteitswijnen. Niet alleen in Europa weten ze hoe ze goede wijn moeten maken, maar ook in Zuid-Afrika, Australië of Zuid-Amerika met z’n smakelijke Argentijnse rode wijn. En al die heerlijke wijnen zoals droge wijn, dessertwijn, bbq-wijn of andere soorten wijn komen hier in onze winkelrekken terecht, zodat wij er heerlijk kunnen van genieten. Een toost, op de beste wijn ter wereld, welke dat ook voor jou moge zijn. Laten we proosten op deze prachtige drank, en op alle gezellige momenten die eruit voortvloeien.
Kortom, wijn is een belangrijke factor in ons leven. Niet alleen omdat het erg lekker smaakt, maar ook omdat wijn een sociaal bindmiddel is en zelfs een kalmerend effect heeft. Weinig andere dranken bevatten zoveel voedingsstoffen. Hopelijk kunnen we nog vele jaren van lekkere wijntjes genieten. Proost!

Meer recepten

Noedels van courgette met paprika

Aziatisch
4 personen   25 minuten    Vegatarisch

Makkelijke Gado-Gado

Indonesisch
4 personen   30 minuten    Vegatarisch

Pasta met broccolisaus

Italiaans
4 personen   30 minuten    Vegatarisch

Plaats een reactie

Laat je inspireren, blijf op de hoogte en volg Wessalicious op Instagram