Hoe eet je een tompouce?

Nederland houdt van de tompouce, maar hoe eet je nu het beste deze lekkernij? Iedereen heeft zijn of haar eigen manier om tompoezen te eten. Ik zelf haal altijd eerst de bovenkant eraf en deze bewaar ik tot het laatst. Tot ik vorige week op koningsdag dit filmpje doorgestuurd kreeg.

De video van Jan Verschuren toont hoe je het beste een tompouce eet. Eerlijk is eerlijk, het is zowat de beste manier om het gebakje te eten. Je kunt genieten van alle onderdelen zonder dat het lang alle kanten eruit spuit of een knoeiboel wordt. Bekijk onderstaande video om het voorbeeld te bekijken.

Deze voedingswaren plaats je beter niet in de koelkast

We weten allemaal dat je niet alle voedingswaren kunt bewaren in de koelkast. Het mooiste voorbeeld zijn uien. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je hele koelkast stinkt naar de ui, deze worden bovendien in een rap tempo zacht en gaan sneller rotten. Het beste kun je ui bewaren buiten de koelkast op een koele donkere plek. Bewaar deze zeker niet in een pastic zak of afgesloten doos. Een ui moet namelijk zuurstof krijgen om goed te blijven. Wanneer je ze afgedekt bewaard zullen deze langzaam laag voor laag uitdrogen.

10 keuken- en kook hacks om te proberen

Het leven in de keuken kun je prima vergemakkelijken met enkele hacks. Dit zijn trucjes waardoor je snel een bepaald eindresultaat bereikt. Bovendien helpen ze vaak om het koken of bewaren van voedsel te vergemakkelijken.

De mannen van HouseholdHacker hebben weer een fantastische video online geplaatst met daarin 10 slimmen en handige hacks voor in de keuken of voor tijdens het koken. We sommen ze allemaal even op, met een korte Nederlandstalige uitleg.

New in town: de mooiste koffieproducten

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie. Wij kunnen de tekst van dit beroemde lied over het favoriete warme drankje alleen maar beamen: koffie, wat knapt een mens daarvan op! Van slow coffee tot een latte macchiato uit de volautomaat: we zetten de nieuwste koffieproducten voor je op een rij.

Eet je rond de wereld

Hou jij van lekker eten en vraag je je af wat het lekkerste eten ter wereld is? Dan wordt het tijd om op ontdekking te gaan! Een culinaire reis kan je zoveel bijbrengen over verschillende culturen en hun rijkheid aan gastronomie. Van een culinaire reis genieten doe je door op ontdekkingstocht te gaan met handige…

BBQ weer ☀️ Lekker vegetarisch barbecueën

Wat is het toch een fantastisch prachtig weer, dit weekend tikken we in sommige delen van Nederland en België zelfs de 25º aan. Ideaal moment om Moederdag te vieren met een lekkere vegetarische barbecue.

Barbecueën wordt vaak aangezien als een sociaal gebeuren. De combinatie van het buiten eten, mooi weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren. Dit jaar kunnen we extra vroeg beginnen dankzij het mooie weer.

Alle Culinaire vakanties in één oogopslag

Het was altijd een behoorlijke zoektocht om een goed vakantieadres te vinden waar je tegelijkertijd kunt proeven van de authentieke keuken van je vakantie bestemming en zelf je kookkunsten kunt verbeteren.

De meeste aanbieders zijn moeilijk te vinden. Maar met de introductie van BookCulinaryVacations.com vind je alles overzichtelijk op één website. Lees reviews, vergelijk prijzen en maak je keuze uit culinaire vakanties van meer dan 150 aanbieders over de hele wereld.