Wijnfles openen zonder kurkentrekker, het kan!

Tegenwoordig vind je steeds meer en meer wijnflessen in de winkel met een schroefdop. Het kan dus zomaar zijn dat je in huis geen kurkentrekken hebt, de kans is klein, maar het kan. Wat als je nu toch een fles wijn hebt met een kurk? Hoe krijg je de wijnfles dan open?

In de volgende video zie je tien mogelijke manieren om de fles te openen zonder kurkentrekker. Ondermeer kun je de fles openen met een schroef en tang, spijkers en een hamer, met een mes, sleutel, schroevendraaier en zelfs een tandenborstel.

Wessalicious is genomineerd voor Mooiste Eten Fotoblog

Goed nieuws, we zijn genomineerd voor de Mooiste Eten Fotoblog van MrKortingscode. Zij hebben een aantal food-bloggers uit Nederland geselecteerd die kans maken op een mooie prijs. De bloggers zijn naar eigen zeggen uitgekozen op basis kennis en het inspireren van bezoekers om recepten te proberen en van elk gerecht te genieten door alleen verbeelding…

Slagroom gemaakt van kokosmelk (zuivelvrij en vegan)

Wist je dat je van kokosmelk ook slagroom kunt maken? Uiteraard weten we allemaal dat kokosmelk eigenlijk geen melk is. Het vruchtvlees wordt namelijk geraspt en in water gekookt. Daarna wordt deze gezeefd en geperst zodat alleen de ‘melk’ overblijft.

Kokosmelk bevat dus geen zuivel, is compleet vegan en kan gebruikt worden om slagroom van te maken. Het enige wat je nodig hebt is kokosmelk uit blik. Let wel, niet alle varianten zijn geschikt. Zo moet je een kokosmelk kiezen die in een blik zit en met een hoog vetgehalte. Kijk in de ingrediƫntenlijst en kies de vetste variant en dus geen light-versie.

Besparen op de vaste lasten in de keuken

Sinds prinsjesdag 2018 weer achter de rug is weten we het maar al te goed; het is tijd voor besparen. De vaste lasten gaan gemiddeld met zoā€™n ā‚¬700 omhoog in 2019. Dit komt o.a. door duurdere zorgverzekeringen, BTW op de boodschappen en de energiebelasting. In dit artikel praten we je bij over deze ontwikkelingen en…

Waar kan ik online boodschappen doen?

Online boodschappen doen: het lijkt nu definitief door te breken in Nederland. Zoā€™n 1 op de 6 Nederlanders de boodschappen wel eens bij een online supermarkt. Dat is ook niet vreemd: er verschijnen steeds meer online supers en bezorgdiensten die het online bestellen van boodschappen gewoon heel makkelijk maken. Denk aan grote supers als Albert…

Deze voedingswaren plaats je beter niet in de koelkast

We weten allemaal dat je niet alle voedingswaren kunt bewaren in de koelkast. Het mooiste voorbeeld zijn uien. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je hele koelkast stinkt naar de ui, deze worden bovendien in een rap tempo zacht en gaan sneller rotten. Het beste kun je ui bewaren buiten de koelkast op een koele donkere plek. Bewaar deze zeker niet in een pastic zak of afgesloten doos. Een ui moet namelijk zuurstof krijgen om goed te blijven. Wanneer je ze afgedekt bewaard zullen deze langzaam laag voor laag uitdrogen.

Hoe eet je een tompouce?

Nederland houdt van de tompouce, maar hoe eet je nu het beste deze lekkernij? Iedereen heeft zijn of haar eigen manier om tompoezen te eten. Ik zelf haal altijd eerst de bovenkant eraf en deze bewaar ik tot het laatst. Tot ik vorige week op koningsdag dit filmpje doorgestuurd kreeg.

De video van Jan Verschuren toont hoe je het beste een tompouce eet. Eerlijk is eerlijk, het is zowat de beste manier om het gebakje te eten. Je kunt genieten van alle onderdelen zonder dat het lang alle kanten eruit spuit of een knoeiboel wordt. Bekijk onderstaande video om het voorbeeld te bekijken.

Gezonder frituren met de ActiFry Express XL (review)

Sinds februari zijn we in het bezit van de Tefal ActiFry Express XL, gezond frituren is de toekomst. Op de markt zijn er ondertussen al een hoop ‘gezonde’ alternatieve op de markt om heerlijke frietjes klaar te maken. Met behulp van de ActiFry kun je zelfs nog veel meer zoals het bereiden van groenten, vlees,…

Wessalicious is genomineerd voor Food Blog Awards 2018

Goed nieuws, we zijn genomineerd voor de Food Blog Awards 2018 van MrKortingscode. Zij hebben een aantal food-bloggers uit Nederland geselecteerd die kans maken op een mooie prijs. De bloggers zijn naar eigen zeggen uitgekozen op basis van hun kennis en passie voor eten, die vervolgens met de hele wereld wordt gedeeld. We zijn dus…

Aardappels schillen in een paar seconden

Wie nog regelmatig een gekookte aardappel eet, weet zeker hoe vervelend het schillen is. Toch kun je de aardappels schillen, zonder ze daadwerkelijk te schillen.

Op YouTube vind je tegenwoordig een hoop videoā€™s die tonen hoe je aardappels kunt schillen door ze eerst te koken en daarna de schil er zo af te trekken (pellen). Voor je de aardappels kookt snij je ze rondom in, na het afgieten kun je zo de schil van de aardappel lostrekken.

Een houten snijplank eenvoudig schoonmaken

Het gebruik van een houten snijplank is niet alleen mooi, maar ook nog eens beter dan een plastic variant. Snijplanken vervaardigd uit hout hebben van nature een antibacteriƫle werking. Echter moet je nu niet denken dat er nooit bacteriƫn op je snijplank zitten.

Helaas kun je een houten snijplank niet in de vaatwasser (afwasmachine) doen om schoon te maken. Toch bestaat er een manier om deze snijplank goed en eenvoudig schoon te maken. Dit moet je zeker doen na bereiden van rauw vlees, maar ook als vegetariƫr moet je deze regelmatig bacterie-vrij maken.